Sağlığını Korumayı Öğren: LENFATİK SİSTEM TEMİZLİĞİ

30 Ocak 2018 Salı

LENFATİK SİSTEM TEMİZLİĞİ




Lyme, kanser ve çeşitli otoimmün hastalıklar ile mücadele ediyorsanız lenf sisteminizi tüm diğer organlarınız gibi korumanız ve temiz tutmanız gerekiyor. Lenf temizliği konusunda o kadar çok yabancı kaynak var ki hangi birini inceleyeceğimi şaşırdım. Ama genelde hepsi aynı maddelere değiniyor. Aşağıda linkini gönderdiğim site benim çok hoşuma gitti ve oradan anlayabildiklerimi lyme notlarıma kaydettim.



Kaynak: 
https://www.zentrum-der-gesundheit.de/die-lymphe-reinigen-ia.html#ixzz3fhX4NJ69


Bütünsel bir lenfatik sistem temizliği her çeşit hastalığın tedavisi ve önlenmesi için en mühim tedbirlerden biridir.
Bir lenf tıkanıklığının zararlı semptomları; şişmiş gözler, ağırlaşmış bacaklar ve balgamlı solunum sistemidir. Bütünsel lenfatik temizlik, her türlü hastalığı tedavi etmek ve önlemek için en önemli tedbirlerden biridir. Kusurlu bir lenf sistemi ciddi hastalıklara da sebep olabilir. Lenfatik sistem vücudun arıtma tesisidir. Bu sistem artık düzgün çalışamaz olduğunda vücut zehir, cüruf, bakteri ve bozulmuş hücrelerle dolar ve nihayetinde hastalanır. Bu durumda bütüncül bir lenfatik temizlik çözümdür.
LENFLERİ TEMİZLEMEK
Genelde itinalı bir şekilde vücudu asitlerden arındırma / deasidifikasyon, bağırsakkaraciğer  ve böbrek temizliği yapılır ama bu arada lenfatik sistem unutulur. Halbuki bağırsaklarla birlikte lenfatik sistem, immün/bağışıklık sistemimizin en önemli parçasıdır. Neyse ki lenfleri temizlemek nispeten daha kolaydır ve sağlığımız üzerinde olağanüstü etkilere sahiptir.
LENFATİK SİSTEM İKİ BÖLÜMDEN OLUŞUR:
  • İçerisinde lenf sıvısının bulunduğu lenf damarları ve bunları birbirine bağlayan lenf nodları (lenf düğümleri)
  • Lenfatik organlar. Bunların arasında meselâ bademcikler, dalak, bağırsak mukozasının belli bâzı bölgeleri (Peyer plakları) ve kör bağırsağın (çekumun) sonundaki apandis yer alır.
Peki neden lenfatik sistemi ve lenfleri temizlemelisiniz?
LENFATİK SİSTEM – VÜCUTTAKİ ARITMA TESİSİ
Vücuttaki bu arıtma sistemi vücudumuzdaki suyu temiz ve sağlıklı tutar; tabii sadece her şey yolundayken. Ancak her şey her zaman yolunda gitmez. Çünkü lenfatik sistem vücuttaki Cinderella'dır (külkedisidir). Bu sistem vücudun her tarafından gelen atıklar, zehirler, cüruflar, katı yağlar, bakteriler, parazitler, dejenere olmuş hücreler ve daha birçok zararlı maddelerle doludur ve şimdi vakit; lenfatik sistemin vücudu zehirlerden nasıl arındırdığını, bu maddeler üzerinde işlem yaptıktan sonra kimini yerine geri yollayıp kimini vücuttan mümkün olduğunca çabuk nasıl uzaklaştırdığını seyretme vaktidir.
Lenfatik sistemin damarları kan damarlarına paralel olarak ilerlemektedir. Ancak kan dolaşım sistemiyle lenfatik sistem arasında iki önemli fark mevcuttur:

(1) Lenfatik Sistem açık bir sistemdir: Kan dolaşım sistemi başlangıç ve son noktaları olmayan kapalı bir döngü iken lenfatik sistem kapalı devre bir sistem değildir, başlangıç ve son noktaları vardır. En ince damarlarıyla yani doku ortasındaki lenfatik kılcal damarlarla  (lenf kapillerleriyle) başlar ve vücut boyunca uzun bir seyahatten sonra venöz kan dolaşım sistemine dökülür. 



(2) Lenf Sistemini tahrik eden bir yapı yoktur: Kan dolaşım sistemi kalp tarafından harekete geçirilir. Lenfatik sistemin herhangi bir merkezi pompası yoktur. Bunun yerine lenfatik sistem aktif olarak lenfatik taşınmaya, diğer bir deyişle peristaltik dalgalar yoluyla (sindirim sistemindeki peristalsise benzer şekilde) katılabilir. Vücut, kas ve solunum hareketleri vasıtasıyla lenf akışı gerçekleşir.

Fakat iki sistemin ortak yönleri de vardır: Kanın damar sistemi olduğu gibi lenfatik sistemin de lenf damarları vardır. Ve yine kan damarları geniş/büyük, küçük ve ufacık/incecik olabildiği gibi lenf damarları da değişik büyüklüklerdedir. Bunlara lenf kılcalları (kapillerleri), prekollektörler (öncül toplayıcılar), kollektörler (toplayıcılar) ve trunkuslar (lenf toplama gövdesi/en büyük lenf damarları) ismi verilir.

LENFATİK SİSTEM VÜCUTTAKİ SUYU TEMİZLER VE ZEHİRLERDEN ARINDIRIR
Lenfatik kılcal damarlar dokunun ortasında ağ şeklinde yer alır. Kan kılcalları, hücreler tarafından hücre içi sıvıya salınan ince metabolik atıkları toplarken, lenf kılcal damarları, büyük çöplerden sorumludur. Bakteriler, bakteri toksinleri, ağır metaller, kimyasallar, virüsler, mantarlar, bozulmuş hücreler, hücre parçaları, fonksiyonunu kaybetmiş hücreler ve benzeri maddeleri yakalar ve onları lenf sıvısıyla köprücük kemiğindeki ven açısına (Angulus Venosus’a) kadar taşır ve orada şimdi artık temizlenmiş olan lenf sıvısını kanın toplardamarlarına teslim eder.
LENFATİK SİSTEMİN ARITMA İSTASYONLARI: LENF NODLARI
Elbette ki  zehirli ve atık maddelerle dolu lenfler kendisini sihirle temizlememektedir. Temizleme, lenf nodlarında gerçekleşir. Bunlar lenf damarları boyunca düzenli aralıklarla gruplandırılmış filtre istasyonlarıdır. Vücutta en bilinen lenf nodu grupları kasıklar, boğaz ve koltuk altlarındadır. Fakat karın boşluğunda da çok miktarda lenf nodu bulunur.
Bununla birlikte, lenf düğümlerinde, sadece süzme işlemi gerçekleşmez, aynı zamanda zehirlerden arındırma ve imha etme işlemleri de yapılır. Çünkü lenf nodları fagosit doludur ve ayrıca lenfositler için bir çeşit eğitim kampıdır. Burada zehirlerin etkisiz hale getirilebildiğine, bakterilerin ayıklandığına, hücre artıklarının dönüştürüldüğüne ve kanser hücrelerinin yok edilebildiğine şaşırmamalıdır. Yine, kan dolaşımına temizlenmiş bir lenf sıvısı verilebildiğine ve sağlığımızın lenfatik sistemin yeterliğine bağlı olduğuna da şaşmamalı.
Öyleyse, lenfatik sistemimiz arızalı ise veya onu temizlemeyi unuttuysak başımıza neler gelebilir?
BOZUK LENFATİK SİSTEM – HASTA İNSAN
Lenfatik sistem düzgün çalışamıyorsa lenf nodları ve içlerindeki savunma hücreleri ve fagositlerin de çalışması azalır veya durur. Lenf sıvısı da çok yavaş akmaya başlar. O zaman bir lenf birikmesinden/tıkanıklığından bahsedilir. Bunların neticeleri çok çeşitli şekillerde gözlenebilir:
➽ŞİŞME/ÖDEM
Lenf sıvısı yavaşladığında sıklıkla ayaklarda, ellerde ve yüzde ödemler meydana gelebilir.
Elbette lenf durgunluğu başka problemlerin de belirtisi olabilir (mesela böbrek hastalıkları, kalp yetmezliği, hormon bozuklukları vb.):Su tutma. Lenf durgunluğunun ve lenfatik sistem üzerindeki aşırı yüklenmenin sebepleri çoğu zaman günümüzdeki beslenme ve hayat tarzı anlayışlarımız olup zararı lenf temizliğiyle ortadan kaldırılabilir.
➽ SELÜLİT
Hatta selülit  kısmen kusurlu bir lenfatik sistemden kaynaklanabilir. Kadınların yüzde 90'dan fazlasında bir çeşit selülit vardır. Nedeni genelde obezite, egzersiz eksikliği, kötü beslenme (asidoz), genetik yatkınlık ve lenf tıkanıklığının kombinasyonudur.
Selülit belli bir alandaki birçok yağ hücresi bir araya geldiğinde başlar, örn. kalça, uyluk veya üst kol gibi. Tipik dimplasyon, bağ dokusu lifleri cildi aşağıya çektiğinde ortaya çıkar; yağ hücrelerinin birikimi deriyi - liflerin olmadığı yerlerde - yukarıya doğru iter. Yağ dolu küçük torbalar vardır. Burada, özellikle iyi toksinler, aynı zamanda aşırı lenf depolanabilir. Şimdi lenfatik bir temizlik yaparsanız ve selülitten etkilenen bölgelerdeki lenfatik akışını teşvik ederseniz burada hem toksin yükünü hem de lenfatik birikimi azaltarak selülit üzerinde iyileşme sağlayabilirsiniz.
GİZLİ ZEHİRLENME VE KRONİK HASTALIKLAR
Aşırı yüklenmiş veya kısmen işleyen bir lenfatik sistem, tam olarak temizlenmemiş lenf sıvısını kana verir ve bütün vücudu sessizce zehirler. Buna bağlı olarak insanın zayıf noktası her neredeyse orada bir hastalık meydana gelir. Başlarda belki sadece kronik baş ağrıları, açıklanamayan yorgunluk, performans düşüşü ve konsantrasyon bozuklukları vardır. Uzun vadede ise her çeşit kronik şikayetler ortaya çıkar.
Alerjiler ve gıda intoleransları gelişebilir veya artabilir. Lenfatik sisteme çok yüklenildiğinde eklem ağrıları, adet krampları, göğüslerde hassasiyet, sindirim sistemi şikayetleri, ruhsal dalgalanmalar, depresyon, akne, deride döküntüler ve daha birçok şikayetin görülme riski de artar.
Bireyin toksisitesi ne kadar yüksekse, lenfatik sistemdeki tıkanıklık o kadar şiddetlidir. Zehirler çok farklı kaynaklardan gelebilir. Ancak, toksinlerin ilaç, aşı, temizleyici, pestisit kalıntısı veya tattoo lardan kaynaklanıp kaynaklanmadığına bakılmaksızın, hepsi lenfatik sistemi etkiler
 SIK ENFEKSİYON, DAHA ÇABUK KANSER
Lenfatik sistem istilacı patojenleri artık kapsamlı şekilde etkisiz hale getiremez olduğunda  giderek artan sayıda enfeksiyon meydana gelecektir. Bunlara bakteriyel enfeksiyonlar, mantar ve viral enfeksiyonlar dahildir. Bozulmuş/dejenere olmuş hücreler kısıtlanmadan yayılabilir olduğunda da kanser tümörleri ve metastazlar çok daha kolay oluşabilir. Bir hastalık zaten mevcut olduğunda, lenf sıvısı duraklamış/tıkanmış ve lenfatik sisteme çok yüklenilmiş ise o hastalığın iyileşmesi hemen hemen imkansızdır. Bundan dolayı lenfatik sistem çok titiz şekilde bakılmalı, korunmalı ve düzenli aralıklarla temizliği yapılmalıdır.



LENFLERİ TEMİZLEMEK
Lenfleri temizlemekten kasıt lenfatik sistemi komple temizlemektir ve bunun iki ana hedefi vardır:
  • Lenf akışı uyarılır ve harekete geçirilir, böylece lenf sıvısı vücut boyunca hızlı akar ve bu yolla cüruflar, zehirler, hastalık yapıcı (patojen) mikroplar ve kanser hücreleri de vücuttan hızlıca uzaklaştırılabilir.
  • Lenfatik sistemin kirlenmiş bölgelerin yenilenmesi ve temizlenmesine tamamen konsantre olabilmesi için tüm vücudun rahatlaması sağlanır.Vücut üzerinden bütün yük kalkar; artık lenfatik sistem yenilenebilir.
Lenfatik sistem temizliğinin uzman eller (fizyoterapistler) tarafından lenf drenajıyla yapılacağı düşünülür. Evet lenfatik drenaj yaptırmak da iyi bir fikirdir fakat sağlıklı bir lenf sistemine kavuşmak için sürekli uzmanlara gitmeden evde de yapabileceğimiz çok şey vardır.
BÜTÜNSEL LENF TEMİZLİĞİ
Bir lenf temizliğinde, aşağıda bahsedilecek olan maddelerin çoğu en iyi netice için gün içine yayılmalıdır (mesela bol hareket etmek, bol su içmek, sağlıklı/dengeli beslenmek). Sayacak olduğumuz tedbirlerin hepsinin birden uygulanacağı en az süre 10 ile14 gün olmalıdır. Lenf temizliğinden önce yapılacak bir bağırsak temizliği de daha iyi bir sonuç almaya sebep olacaktır.
Yukarıda görmüş olduğumuz gibi, kan dolaşım sistemi kalp tarafından harekete geçirilmesine rağmen lenfatik sistem için bir itici güç yoktur. Lenf sıvısının harekete geçebilmesi için şu çarelere başvurulmalıdır:

(1) EGZERSİZLE LENFLERİ TEMİZLEMEK 🎾 🏊

Hareketli olmak şüphesiz önemlidir. Düzenli hareket etmekten başka hiçbir şey lenf akışını o kadar uygun ve iyi hAle koyamaz. Yüzmek ve yürüyüş yapmak lenf akışını hızlandırır ve lenf temizliğinde size çok yardımcı olur. Önemli olan her gün isteyerek yapacak olduğunuz size en uygun hareketi bulmaktır.
Tai chi, yoga, germe, pilates, dans, yüzme veya basitçe tempolu yürüyüş, lenfatik akışı sağlar ve lenfatik temizlik için size çok yardımcı olur. Evde bir havuz olmadıkça günde birkaç kez yüzmeye gidemediğiniz için her durumda, çeşitli hareket türlerini seçmelisiniz. Trambolin bu anlamda pratiktir, çünkü oturma odasında durabilir ve bu sayede çaba harcamadan her an kullanılabilir.Örneğin, mini trambolininizde 10 ila 20 dakika boyunca günde iki ile üç defa hareket etmek. Bu şekilde, lenfiniz artık sıkışmaya neden olmayacak ve organizmanızın lenfini temizlemesi daha kolay olacaktır.Tabii ki, bir step, bir koşu bandı, çapraz veya ev eğitimcisi, kürek çekme makinesi vb. herhangi bir zamanda evde kalmak için çok iyi yollar olacaktır.

(2) DOĞRU ŞEKİLDE NEFES ALARAK LENFLERİNİZİ TEMİZLEYİN 
Derin alınan bir nefes de lenf akışını harekete geçirip lenf stazını (staz: çok yavaşlama/durma) ortadan kaldırır; böylece lenfatik sistem temizliğinde diğer bir önemli faktördür. Çünkü nefes alındığında iç organlar kuvvetlice hareket eder. Diyafram kalkar ve iner ve nefes alma sırasında diyafram altı organlara baskı yapar. Bu esnada akciğer genişler ve nefes verilince de tekrar eski haline döner.
Sakin bir ortamda rahat bir şekilde oturun veya uzanın, gözlerinizi kapatın. Şimdi yavaşça burnunuzdan nefes alın ve soluğun karın boşluğunuza kadar ulaşıp karın duvarınızı yükseltmesine dikkat edin. Yavaşça nefes aldığınız sırada en az 5’e, en iyisi 8’e kadar sayın ve her sayma bir saniye sürsün. Şimdi nefesinizi yine yavaşça ve ağzınızdan, zorlayarak değil de nefesin kendi akışında verin. Nefes verişinizi de 5 ile 8 saniye sürdürmeye çalışın. Lenflerinizi güzelce temizlemek üzere bu şekilde nefes alıp vermeyi mümkün olduğunca sık, en az günde 2-3 defa ve 10-15 sefer nefes alıp vererek uygulayın.
(3) LENFLERİ LENF MASAJIYLA TEMİZLEYİN 💆
Gerçi lenf akışını aktif kas hareketleriyle ve nefes alıp verme egzersizleriyle harekete geçirmek en iyi yöntemlerdir. Fakat bunlara ilave olarak, lenf durgunluğunu ortadan kaldırmak ve lenfatik sistemi temizlemek üzere yapılabilecek bir şey de lenf masajıdır.
Sportif faaliyetleri az olan veya olmayan insanlar, yatalak olan veya başağrısı ve diğer bazı rahatsızlıkları olan hastalar için de lenf masajı, lenf akışını arttırmak üzere çok iyi bir yöntemdir.
Lenf masajı sıklıkla profesyonel olarak uygulanan lenf drenajıyla yapılmaktadır. Ama kişinin kendi kendine yapabileceği lenf masajı çeşitleri de vardır. Kişi mesela sık sık baş ağrısı ve baş dönmesi çekiyorsa ki bu durum kafadaki bir lenf stazından da kaynaklanabilir, kendi kendine lenf masajı çok iyi bir tedavi yöntemi olabilir.
Gördüğünüz gibi lenfleri temizlemek çok mantıklı bir harekettir. Çünkü sebebi bilinemeyen ve lenfatik sistemle bağlantısı anlaşılamayan birçok rahatsızlık çoğu zaman bu yolla ortadan kalkar.
Ayrıntılı talimatları içeren lenfatik kendi kendine masaj videosu

(4) LENFLERİ KURU FIRÇA MASAJI İLE TEMİZLEYİN
Kuru fırça masajı birçok kültürde kullanılır ve lenfleri temizlemek ve lenfatik akışı uyarmak için son derece etkili ve aynı zamanda basit bir yöntemdir. Kuru fırça masajı selüliti de azaltır ve yumuşak, pürüzsüz ve pembe bir cilt bırakır.

Kuru fırça masajını günde en az bir kere, tercihen sabah duşundan önce yapın; çünkü masaj da dolaşım için iyi bir başlangıç ​​yapar ve ardından duş yıkanmış cilt parçacıklarını giderir. Sabah ve öğleden sonra günde iki kez yapılması idealdir. Akşamları aksine değildir, çünkü masaj uyarıcı bir etkiye sahiptir. Her tur 2 ila 20 dakika sürebilir. Kuru fırça masajı nasıl yapılır: açıklama burada 


(5) LENFLERİNİZİ SU İLE TEMİZLEYİN
Lenf sıvıdır ve vücudumuzdaki lenf sıvısının miktarı sahip olduğumuz kan miktarının iki katıdır. Lenf sıvısı ne kadar akışkansa vücudu o kadar iyi dolaşabilir. Çok az su içiyor olduğunuz takdirde lenf sıvısı koyulaşır (viskoz) ve durgun hale gelir. Lenf sıvısının durgunlaşması ise vücuttaki zehirler, bakteriler, cüruf ve kanser hücrelerinin de içinizde durmaya devam etmesi demektir ve bu yüzden bir hastalık meydana gelebilir.
Mutlaka ihtiyacınız olan miktarda su için. İdeal olan, her bir vücut kilogramı başına 30 ml su tüketmektir. Örneğin, 60 kilo ağırlığında, günde en az 1.8 litre su içmelisiniz. Yalnız bu şekilde lenflerinizi temizleyebilirsiniz ve diğer bütün yöntemler de yalnızca bu takdirde işe yarayacaktır.

(6) ŞİFALI BİTKİLERLE LENFLERİ TEMİZLEYİN

Buna ek olarak, etkili lenfatik temizlik, farklı preparatlarda alınabilen, çok farklı etki mekanizmaları ile lenfleri temizleyen ve aynı zamanda lenfatik sistemi güçlendiren özel bitkileri de içerir.

  • At kuyruğu taze bitki suyu veya damla şeklinde birleştirir. a. bağ dokusu ve ayrıca silikon içeriğinden dolayı hafif dehidrate bir etkiye sahiptir, böylece dokudaki fazla lenf alınır.
  • Bromelain ananastan gelen bir enzimdir. Lenf tasfiyesi sonucunda lenfleri temizler, ödem oluşumunu ve böylece su tutulmasını engeller. Enterik kaplı kapsül içine alınmalıdır.
  • At kestane tohumu özütü (kapsüller halinde) damar duvarlarını korur ve dengeler ve su tutmayı önler.
  • Steinklee kraut (Melilotus officinale, Taş Yonca) çayı, kumarin içeriğinden dolayı lenfatik akışı geliştirir ve ödem oluşumunu engeller. Kaynar su ile fincan başına 1 ila 2 çay kaşığı Steinkleekraut bitkisi dökün ve dökmeden önce çay 10 dakika kadar dik ıslatılmasına izin verin. Her gün iki ila üç bardak içilmeli.
Lenf-Çay karışımları: Yukarıdaki dört preparata bir alternatif olarak, bir çay karışımı kullanılabilir. Lenfi temizler, lenfatik sistemi tıkanıklıktan arındırır, lenfatik drenajı ve drenaj yollarını arttırır.



Lenf çayı karışımı aşağıdakilerden oluşur: Nilüfer çiçekleri(Ringelblumenblüten),RingelblumenblütenRingelblumenblüten)Ringelblumenblüten ısırgan otu, huş ağacı yaprakları, at kuyruğu ve ballı yonca (Honigkleekraut) otları eşit oranda karıştırılır ve gece boyunca soğuk suya (150 ml'lik çay kaşığı 1 çay kaşığı bitki) batırılır.


Daha sonra çayı en az 10 dakika kaynatın, dökün ve günde 2-3 bardak için.

Sonraki adımlar, sürekli olarak yeni yüklerle karşı karşıya kalmadan, kontamine olmuş alanların ve yenilenmenin detoksifikasyonuna kendini adamış lenfatik sistemi hafifletmeye yöneliktir.
(7) LENFLERİNİZİ SAĞLIKLI BESLENEREK TEMİZLEYİN
Fastfood veya marketten hazır alınmış yiyeceklerle beslenildiğinde lenfatik sistem temizlenemeyecektir çünkü bunlar zararlı ve atık maddeler ihtiva eder. Mümkün olduğunca taze ve işlenmemiş maddeler içeren sağlıklı bir beslenme vücudun sadece zehir ve zararlı atık yükünü azaltmaz, aynı zamanda lenf nodlarının ve diğer lenfatik organların yenilenmesini ve tam iyi çalışmasını sağlayan hayati maddeleri vücuda sunar.
Sağlıklı bir beslenme bağırsaklar, karaciğer ve böbreklerin de fonksiyonlarını destekler. Bu organlar ne kadar iyi çalışırsa lenfatik sistem de o kadar temiz ve sağlıklı kalır ve düzenli aralıklarla kendi kendisini temizleyebilir. 

Sağlıklı bir diyete iyi bir giriş, dört haftalık bir detoks tedavisinin yardımıyla başarılı olur.Sadece çeşitli tarifler almakla kalmaz, aynı zamanda optimal bir diyet uygulamak için birçok ipucu da öğrenirsiniz.Dört hafta sonra, bu beslenme biçimini benimser ve bundan sonra bunu düzenli olarak devam ettirebilirsiniz.
 (8) LENFLERİ PROBİYOTİKLERLE TEMİZLEYİN
Sindirim sistemi lenfatik sistemle direkt bağlantı içindedir. Sindirim sistemi temiz olmadığında lenfatik sistem de temizlenememektedir. Bağırsak mukozasında lenfatik sistemin bizzat kendisinin bir parçası bulunmaktadır: Peyer plakları (ince bağırsakları çevreleyen lenf dokusu plaklarıdır.)
Burada küresel şekilde sıralanmış lenfositler (vücut savunma hücreleri) ve ayrıca lenf folikülleri mevcuttur. Bu yerde bu savunma hücrelerinin oluşum ve eğitimleri gerçekleşir. Peyer plakları böylece bağışıklık sisteminin önemli bir bileşenidir. Buna ilave olarak, emilen gıdaların (özellikle katı yağların) parçaları bağırsaktan direkt lenfatik sistem içine ulaşır.
Sindirim sistemi ve lenfatik sistem arasındaki bu yakın bağlantı, bağırsaklara iyi bakmanın ve onları sağlıklı tutmanın ne kadar önemli olduğunu gösterir. Çünkü hasta, cüruflu veya iltihaplanmış bir bağırsak, lenfatik sistem için aşırı kirlenme ve yük demektir. Böyle bağırsaklar lenflerin temizlenmesini imkansız hale getirir.
Burada lenfatik sistemi temizlemek için başvurduğumuz yöntemler arasına yüksek değerlikli bir probiyotik alımını da ekleyebiliriz (örn Combi Flora) Bir probiyotik; zararlı/çürükçül bakterileri ve mantarları bastıran, bağırsaklardaki zararlı bazı maddeleri hızla uzaklaştıran ve de bağırsak mukozasını iyileştirip yenileyebilen sağlıklı bir bağırsak florasının gelişmesini sağlar. Probiyotikler ayrıca iltihap önleyici, toksin giderici ve bağışıklığı kuvvetlendirici görevler de yapar.

Bir probiyotik nasıl kullanılır, buradan okuyun: Bağırsak florasının kurulması
Bağırsak ve lenf sistemleri arasındaki bu yakın ilişkiden dolayı lenf temizliği her bağırsak temizliği işleminde olağanüstü bir son dokunuştur.
Lenflerin temizliği için bahsedilen tedbirler elbette bir bağırsak temizliği işlemiyle de birleştirilebilir. Probiyotik alımı hem bağırsak hem lenf temizliğinde önemlidir.

(9) LENF TEMİZLİĞİNE EŞLİK EDEN DİĞER ÖNLEMLER
  • Çok dar, sıkı kıyafetlerden kaçının. Çünkü dar giyinmek lenf akışına engel olur, lenf stazına sebep olur ve lenf nodlarını sınırlayarak gerektiği gibi çalışabilmelerine engel olur.
  • Vücudun detoksifikasyonunu sağlayacak önlemleri düşünün, örneğin: Sauna oturumları, Chlorella kürü, bentonit alımı, antioksidan arzının optimizasyonu vb.
  • Ayrıca diş dolguları veya diğer kaynaklardan ağır metal kontaminasyonu olup olmadığını kontrol edin ve şunları yapın: amalgamın profesyonel biçimde uzaklaştırılmasından sonra (dişçilik restorasyonu) ilk olarak civa tahliye edilir.

  • Yukarıda bahsedildiği gibi, bağırsaklar, karaciğer ve böbrekler ne kadar temiz ve sağlıklıysa lenfatik sistem de o kadar iyi çalışır. Bunun tersi de geçerlidir. Bu organlar ne kadar hastaysa lenfatik sistem de o kadar yük altında kalır. Bu sayılan organların da temizliğine dikkat etmek gerekir.
  • Zihinsel, duygusal bir yük de lenf akışını kısıtlar veya engelleyebilir. Olumsuz bir durumla karşılaştığımızda kendimizi ondan kurtulmak veya onu değiştirmek konusunda aciz hissedebiliriz. Bu yetersizlik hissi bir lenf blokajına/akışının durmasına sebep olur. Hayata daha pozitif yaklaşıp ümitsizlikten kurtulduğumuz takdirde daha sağlıklı olmamız mümkün olabilir.
  • İyi bir dost, terapist veya danışman ile bir söyleşi burada sık sık kişinin gözlerini açar - ve nihayet lenfatik tıkanıklık çözülebilir.

(10) LENFİNİZİ ÜÇ GÜN İÇİNDE TEMİZLEYİN

Lenfatik temizliğe başlamak isterseniz, Karin Uphoff' un bitki kökenli  üç günlük lenfatik temizlik edavisi bir seçenek olabilir. İlginç bir lenfatik temizlik tedavisini üç gün içinde gerçekleştirdi ve kesinlikle sadece lenfatik sistemi ve lenfi temizlemekle kalmıyor aynı zamanda diğer birçok organ ve organ sistemlerini de temizliyor. 

Ancak, lenfinizi üç günlük lenfatik temizlikle nasıl temizleyebileceğinizi kendiniz okuyun: Üç günlük lenfatik temizlik.


Yukarıda etraflıca bahsedilenlerin özeti niteliğindeki şu videoyu da izlemenizi öneririm:


🌵🌵🌵🌵🌵🌵🌵🌵🌵🌵🌵🌵🌵🌵🌵🌵🌵🌵🌵🌵🌵🌵🌵🌵🌵🌵

Kendinize iyi bakın ve sağlıkla kalın. Sağlığınızın kontrolünü elinize almak zorundasınız bunun için bol okumayı, izlemeyi, araştırmayı bırakmayın. Umut tacirlerine karşı da gözünüz açık olsun. 

Sevgiler 🌸

Yeliz 

2 yorum:

Yorum Kuralları:
-Lütfen reklam ve tanıtım içeren yorumlar yapmayınız.
-Küfür ve hakaret içeren yorumlar yapmayınız.
-Sadece konu ile ilgili yorumlara cevap verilir.