Sağlığını Korumayı Öğren: Nisan 2019

30 Nisan 2019 Salı

BARTONELLA İLE SAVAŞ 👉 BEATING BARTONELLA


Nisan ayının son gönderisinden merhaba,

Belki biliyorsunuz, Mayıs ayı dünyada Lyme farkındalık ayı olarak kabul ediliyor. Bence kenelerin de hareketlendiği bu ay Lyme hastalığı için farkındalık oluşturmak adına doğru bir seçim olmuş. Ancak diğer taraftan da Lyme ın artık sadece kene kaynaklı bir hastalık olduğu düşüncesinin rafa kaldırılması gerekiyor.

Dünyada farkındalık yaratmak adına durum bu iken ülkemizde LYME hastalığı hala yeterince önemsenmiyor ve araştırılmıyor. Geçmiş yıllara göre konunun farkında daha fazla hekim olsa da tedavi anlamında çok bilinmeyenli bir denklem olma özelliğini koruyor.

LYME denildiğinde aslında hastalığın kapsamı o kadar geniş ki.. İnsan hangi konuya eğileceğini şaşırıyor. Daha önceki gönderilerimde Lyme ın önemli bir co-enfeksiyonu olan Bartonella’ya değinmiştim. Şu linklerde mevcut 👉BARTONELLA 1 ve BARTONELLA 2



Bugün de Bartonella hakkında yazacağım. Çünkü geçenlerde bu konuda yukarıdaki video yu izledim ve o nedenle bloğumda yer vermek istedim.  Video genel olarak Betterhealtguy isimli sitenin kurucusu Scott Forsgren in Dr. Evan Hircsh ile Kronik Yorgunluk ve Bartonella üzerine yaptığı bir röportajdan oluşmakta olup pek çok faydalı içerik hakkında fikir veriyor. Tabi malumunuz video olduğu için kelime kelime bir çeviri yapmadım. Yakalayabildiklerimi, anlayabildiklerimi yazdım. O nedenle İngilizce bilenlerin orijinalinden dinlemesi daha iyi olabilir.👉

27 Nisan 2019 Cumartesi

GLUTATYON NEDİR?


Glutatyon, hücrelerin enerji santralleri olan mitokondrilerin sağlıklı bir şekilde çalışması için gereklidir.


GLUTATYON NEDİR
  • Vücudumuzun en önemli antioksidanıdır; yani vücudumuzun bir güvenlik görevlisidir. Bu nedenle ana antioksidan olarak anılır.
  • Vücudumuzu zararlı serbest radikallerden korur.
  • Glutatyon vücudumuzda karaciğerde doğal olarak üretilir.
  • Glutatyon,  sistein, glisin  ve glutamin  aminoasitlerinden meydana gelir.
  • Glutatyona “ana anti-oksidan” denilmesinin sebebi, serbest radikalleri yakalayarak karaciğere taşıması ve burada  kendisini  yenileyerek tekrar işine geri dönmesidir.
  • Serbest radikaller, çoğu zaman normal hücredeki  metabolik oksidasyonunun yan ürünleri ve toksik atıkları olarak üretilir. Anti-oksidanlar tarafından etkisiz hale getirilmediklerinde otoimmün hastalıklara, kanser gibi kronik hastalıklara yol açabilirler.
  • Normalde vücudumuz her gün glutatyon sentezlediği halde kimi zaman yetersiz kalmaktadır. Bunun için yaşadığımız sürece glutatyon gereklidir. Gıdalarla alınabilecek glutatyon miktarı az olması nedeniyle vücuda ağız yoluyla hazır glutatyon alımı yetersizdir ve ayrıca mide asidine dayanıklı olmadığından etkisini yitirmektedir. Gıdalarla hazır olarak gelebilecek glutatyon yeterli olmasa da, glutatyonun vücutta yapımına yardımcı olan sistein, glisin ve glutaminin gıdalarla alınabilmesi sayesinde kendi glutatyonunu kendinin yapması desteklenebilir.


26 Nisan 2019 Cuma

LYME SERİSİ-17.BÖLÜM : UYKU PROBLEMLERİ VE DOĞAL ÇÖZÜMLER

Siz de her gece uyurken zorlananlardan mısınız? Ya da gecenin bir yarısı uyanıp bir daha da uyuyamayanlardan mı? Hastalıklardan iyileşmede kaliteli uykunun yeri yadsınamaz. Doku onarımı, kas büyümesi ve protein sentezi uyku sırasında ortaya çıkar; yeterli miktarda uyku bağışıklık sistemimize olumlu katkı sağlar. 

Uykuya dalmamızı ve ne kadar süre uyunması gerektiğini kontrol eden genetiğimize işlemiş ve milyonlarca yıldan beri çalışan bir BİYOLOJİK UYKU SAATİMİZ var. Hem güneş ışığına hem karanlığa bağlıyız. Sabahın ilk ışıkları ile kandaki KORTİZOL hormonumuz tırmanmaya başlarken bizleri güne hazırlar. Güneşin batmasından birkaç saat sonra da bu hormonun salgısı azalırken yerini gelişme ve onarım hormonları olan BÜYÜME HORMONU ve MELATONİN e bırakarak hormonlar nöbet değişimi ile sağlıklı kalmamızı sağlar.

Bakın yetersiz uyku neler yapabiliyor:
Yatma saatimizi geciktirdiğimizde akşamları azalması gereken KORTİZOL salgılanmasını sürdürüyor.
Fazla salgılanan bu kortizol kan şekerini yükselterek diyabete ve boyun, yüz ve gövdede yağ depolanmasını arttırıyor.
Diğer yandan kortizol fazlalığı kaslarda ve dokularda protein yıkımını arttırıyor. Derideki protein yapısı inceliyor ve alttaki yağ dokusunun gerilmesine bağlı olarak da karın, kalça ve kasık bölgelerinde ÇATLAKLAR istenmeyen görünümler oluşuyor.
Kortizol fazlalığının olumsuz etkilerinden bir diğeri de osteoporoza ve bunun bir sonucu olarak da kemik kırıklarına yol açması. Enfeksiyonlara karşı direnci düşürerek mide asidi salgısını arttırması da diğer etkileri arasında.

Biz uyumadıkça gecenin geç saatlerine kadar bilgisayar, televizyon, telefon gibi sahte ışık kaynakları vasıtasıyla uyanık kaldıkça KORTİZOL SEVİYESİ DÜŞMEYECEK ve bunun bir sonucu olarak onarımı sağlayan büyüme hormonu (saçını büyüten de, gençleştiren de bu)  ile ruhsal durumumuz ve bağışıklık sisteminin işleyişini kontrol eden melatonin hormonunun salgısı gecikmiş olacak.

Marty Ross, Bill Rawls, Buhner, Byron White, Horowitz  gibi lyme tedavisi konusunda protokolleri olan pek çok doktor iyileşmede uykunun öneminden sürekli bahsediyor ve bu doğrultuda protokollerine destekler ekliyorlar. Lyme serisinin bu bölümünde uykuyu iyileştirmek için Bill Rawls ın doğal önerileriyle ilgili kısımları çevireceğim.

11 Nisan 2019 Perşembe

LYME SERİSİ-16.BÖLÜM : GELİŞMİŞ DESTEK


Bana göre Lyme Serisindeki temel protokolün anlatıldığı 14. Bölümden  sonraki en önemli ve en iyi anlaşılması gereken bölüm bu. 
14. bölümde anlatılan lyme tedavisi temel protokolü patojenlerin etkisiz hale getirilmesi ve bağışıklığın arttırılmasına yönelikti. Bu bölüm ise Dr. Rawls ın vücuttaki inflamasyonu azaltmaya, kollajen yapıyı iyileştirmeye, beyin ve göz ile ilgili semptomları azaltmaya yönelik önerilerini kapsıyor.


Kaynaklar:



1 Nisan 2019 Pazartesi

MEDİKAL MEDYUM - ANTHONY WILLIAM - KİTAP NOTLARIM 📖



Merhabalar ,
Bu gönderimde epey bir popüler olan Medikal Medyum: Kronik ve Çözümsüz Görünen Hastalıklarla Mücadele adlı kitabına dair notlarımı ve kitap hakkındaki düşüncelerimi paylaşacağım.

Önce kendi izlenimlerimden bahsedeyim. Anthony William’dan ilk youtube daki  kereviz sapı suyu videoları ile haberdar oldum. Türkçe’ye çevrilmiş Medikal Medyum adında bir kitabı olduğunu öğrendim ve kitabı sipariş verdim. Ardından Anthony William ın instagramına baktım. 2 milyona yakın takipçi,  pek çok olumlu geri dönüş ve sebze suları dikkatimi çekti. Kitabı bu sebeple büyük bir hevesle okumaya başladım fakat daha ilk bölümü okurken Anthony William ın aslında bir doktor değil gerçekten de kitap için seçtiği isimde de belirtildiği gibi bir “medyum” olduğunu ve çocukluğundan itibaren bir kutsal Ruh’un ona insanların hastalıklarını teşhis etmekte yardımcı olduğunu öğrendim. Oysa ben kitaptaki medyum ifadesini ironi olsun diye tercih ettiğini düşünmüştüm. Bu sebeple epey bir hüsrana uğradım. Kitap hakkındaki genel düşüncelerim şunlar:👇