Sağlığını Korumayı Öğren: Ağustos 2018

29 Ağustos 2018 Çarşamba

GAPS - MİDE PROBLEMLERİ


DÜŞÜK MİDE ASİDİ SORUNU, MİDENİN SİNDİRİME HAZIRLANMASI - HİPOKLORHİDRİ


“There’s more politics in medicine than there’s in politics.” (“Tıpta siyasette olduğundan daha çok siyaset var.”)


diyor Dr. Tom Levy. Hak vermemek mümkün mü?? 

Şu mide asidi mevzusu epey önemli. Dr lar mide problemlerinde ısrarla antiasit reçete ediyorlar. Olayın aslını öğrenmek de yine hastalara düşüyor. Okuyunuz efendim.






Sindirim sürecinin mide asiti tarafından düzenlenmesi

28 Ağustos 2018 Salı

GAPS-HELİKOBAKTER PİLORİ VE CANDİDA İÇİN TAKVİYELER


GAPS diyetinin temeli hakkında bir önceki gönderilerde konferans sunum çevirisiyle sıkı bir giriş yapmıştık. Detayda mantığını oluşturan unsurlardan adım adım bahsetmek istiyorum. 

Midelerinde; reflü, ekşime, gaz, gastrit, ağrı, vb. gibi sorun yaşayanların midesinde genelikle Helikobakter Pilori bakterisi artmıştır. Artık mide ağrısı ile doktora gittiğinizde hemen bir endoskopi ve zaman zaman beraberinde kolonoskopi yapılıp bu bakteri var mı yok mu aranıyor. Bu bakterinin tespiti durumunda ise genellikle antibiyotik tedavisi verilir, en doğrusu ise hastanın hangi antibiyotiğe duyarlı olduğu tespit edilip ona göre antibiyotik tedavisi yapılmasıdır.

11 Ağustos 2018 Cumartesi

GAPS - BÖLÜM 3 - DR NATASHA CAMPBELL SUNUM



Dr. Natasha Campbell in Almanya'da gerçekleştirilen "21st International New Scientific Outlook World Congress 2016" konferansından 3 videodan oluşan serinin son bölümü bu gönderinin konusu.

Bu bölüme geçmeden önce Bölüm 1 ve Bölüm 2 yi incelemenizi öneririm. Bu bölümde Dr. Natasha Campbell izleyici soruları üzerine GAPS diyetinin nasıl uygulanacağından hangi tür besinleri kapsadığından bahsediyor.

İyi seyirler dilerim. 

BÖLÜM 3:


10 Ağustos 2018 Cuma

GAPS - BÖLÜM 2 - DR NATASHA CAMPBELL SUNUM


GAPS Beslenme Protokolünün kurucusu Dr. Natasha Campbell in Almanya'da gerçekleştirilen "21st International New Scientific Outlook World Congress 2016" konferansından 3 videodan oluşan seriyi çevirmeye devam ediyorum. Bu bölüme geçmeden önce GAPS 1. bölümü incelemeniz faydalı olacaktır. 

Bu bölümde Dr. Natasha Campbell GAPS kapsamındaki hastalıklardan bahsetmeye devam ediyor. Bağırsak ile hastalıkların nasıl bir ilişkisi olduğunu çok anlaşılır bir şekilde açıklıyor. İlerleyen kısımlarda ise artık GAPS Tedavi protokolünün neler içerdiğine, somut olarak yapılması gerekenlere genel hatları ile değiniyor. 

iyi seyirler, keyifli okumalar dilerim.


BÖLÜM 2:


Eğer bir çocuk farklı kompozisyonda bir bağırsak florasına sahipse, giren toksisite farklı bir türde ise, çocuğun bünyesi farklı ise, çocuk otizm geliştirmeyebilir. Fakat hiper aktivite, ADHD (attention deficit hyperactivity disorder), ADD (attention deficit), disleksi, dispraksi gibi bozuklukları geliştirecektir. 

GAPS DİYETİ - DR. NATASHA CAMPBELL


Nöroloji ve beslenme doktoru Dr. Natasha Campbell - McBride, otizm tanısı konulan oğlunu iyileştirmek için yaptığı araştırmalar sırasında bağırsaklar ile beyin arasında ilişki olduğunu 20 yıl önce keşfetmiştir.Nöroloji dr u olarak beyinle sindirim sistemi ve beslenme arasında ilişki olduğunu fark edip bu konuda araştırmalar yaptığı dönemde oğluna otizm teşhisi konulmuştur. Otizm teşhisi konmuş olan çocuğunu geliştirdiği GAPS Tedavi Protokolü ile iyileştirmiştir. 

GAPS tedavisindeki temel amaç bağırsakları doğru sindirim yapabilir hale getirerek, bağırsaktan beyne toksin akışını durdurmak, vücudun bağışıklık sistemini işler hale getirmektir. 

GAPS (Gut and Psychology Syndrome); bağırsağın yeniden yapılandırılmasını hedefleyen bilimsel verilere dayanan bir beslenme protokolüdür. Bağırsakların yeniden yapılanmasıyla birlikte, toksin akışı dururken, tedavinin bir başka ayağı olan detoksifikasyon ile de bedende ve beyinde biriken mevcut toksinler atılarak, geçmişe dönük bir temizlik de yapılmış olur.Yaşam tarzı değişiklikleriyle de, dış çevreden gelecek olan toksin akışı durdurulur ve vücut kendini iyileştirmeye başlar. Bağırsaklar sağlığın temelidir. Bağırsakların iç yüzünü çimli bir toprak gibi örten bakteri tabakası, tıpkı bir ağacın kökleri gibi vücudu besler ve bütün hastalıklara karşı bağışıklık sistemini güçlendirir, kana toksin geçişini engeller .

İşte özetle GAPS Tedavi protokolünün amacı bağırsak florasının dengeli bir şekilde yeniden oluşmasını sağlamak, bağırsak duvarındaki hasarı ve sızıntılı yapıyı iyileştirmek ve sağlam bir bağırsak astarı oluşturmaktır.