Sağlığını Korumayı Öğren: GAPS - BÖLÜM 3 - DR NATASHA CAMPBELL SUNUM

11 Ağustos 2018 Cumartesi

GAPS - BÖLÜM 3 - DR NATASHA CAMPBELL SUNUM



Dr. Natasha Campbell in Almanya'da gerçekleştirilen "21st International New Scientific Outlook World Congress 2016" konferansından 3 videodan oluşan serinin son bölümü bu gönderinin konusu.

Bu bölüme geçmeden önce Bölüm 1 ve Bölüm 2 yi incelemenizi öneririm. Bu bölümde Dr. Natasha Campbell izleyici soruları üzerine GAPS diyetinin nasıl uygulanacağından hangi tür besinleri kapsadığından bahsediyor.

İyi seyirler dilerim. 

BÖLÜM 3:



Soru: Ben Lukas Waldman. GAPS diyetine başlarken tüm insanlar için aynı protokolü mü uyguluyorsunuz? Yoksa ciddi hastalıklar veya daha hafif hastalık durumunda arada bir fark var mı?
Cevap: Hayır biz protokolü kişiye göre ayarlarız. Her insan kendine özgüdür ve herkese uyan tek tip diyet işe yaramayacaktır. GAPS diyeti 3 bölüme ayrılmıştır. Giriş Diyeti, Tam GAPS Diyeti ve GAPS diyetinden çıkılan mutlu bir aşamaya sahibiz. Giriş diyetini uygulamak zordur; ancak daha derin iyileşme sağlar. Aslında, uzun zamandır mücadele eden insanlarda tüm kalan kötü semptomları giderir. Ancak uygulanması zor ve insanların buna hazır olması gerekiyor. Mutfağınızın donanıma ihtiyacı olur, doğru yiyeceği nereden alacağınızı bilmeniz gerekir. Bunlar için hazır olmanız gerekir. Bu yüzden birçok insan giriş diyetinden başlamıyor. Tam GAPS diyetinden başlayabilirsiniz. Tam GAPS diyetinde size oynayabileceğiniz daha uzun bir içerik listesi sunuluyor ve dışarıda yiyebilirsin. Tam GAPS diyetindeyken kaliteli restoranlarda yemek yiyebilirsiniz. Ve sonra, daha sonra, tam GAPS diyetinde çok fazla iyileşme elde edersiniz. Sadece tam GAPS diyetinde birçok insan tamamen iyileşir. Fakat bazı semptomlarınız varsa, hani çok fazla iyileşme sağladın ama bazı şeyler hala geride kalıyorsa organize olmanız kendinize zaman ayırmanız ve Giriş diyetini evde yapmanız iyi bir fikirdir. Kalan belirtilerden kurtulacaksınız.
Soru: Bize diyet hakkında daha ayrıntılı bilgi vermek için daha fazla zamanınızın olmasını dilerdim. Bu diyet hakkında biraz daha bilgi verir misiniz lütfen?
Cevap: Diyet kısmı çok büyük bir konu. Yaptığımız 1 numaralı şey her şey evde, taze malzemelerden pişiriliyor. Gıda endüstrisi güvenilir değildir. Tüm malzemelere etiket koymuş olsalar bile işlenmiş bir madde kullanıyorlarsa kanunen size o malzemeleri söylemek zorunda değillerdir. Bu işlenmiş bir bileşen. Yani bir şeyden kaçınmaya çalışıyorsanız, aslında bu etiketleri okumak gerçekten yardımcı olmuyor. Bu nedenle, tabiat ananın yarattığı biçim ve formda taze yiyecekler satın alıyoruz. Taze et veya donmuş et. Taze balık veya donmuş balık. Uygun yumurtalar, doğru süt - sütümüzü evde fermente ediyoruz. Burada laktozdan bahsetmek istiyorum. Sütün laktoz adı verilen bir şekeri vardır. Almak istediğimiz süt gerçek süttür. Süpermarkette mevcut değil. Süpermarketlerdeki tüm süt Holstein - Friesian inekler denilen laboratuvarlar bilim adamları tarafından geliştirilmiş ineklerden gelir. Bunlar doğal hayvanlar değil. Onlar Frankenstein inekleri ve Frankenstein sütü üretiyorlar. Bu inekler kocaman. Günde normal bir ineğin üretebildiğinden üç kat fazla süt üretirler. Bu sütün bileşimi gerçek doğal sütten tamamen farklı. Dolayısıyla sütle yaptığımız 1 numaralı şey GERÇEK ineklere sahip bir çiftçi buluyoruz. Bu gerçek inekler merada olmalı. Bir çiftlikte değil, bir yerdeki bir binada değil, gün ışığında olmaları gerekir. O zaman sütlerinde, kremasında ve tereyağında D vitamini bulunur. Eğer inek ahırda ise o sütte D vitamini olmaz. Yemle beslenene birçok inek bir ahıra kilitlendi. Bu alanlarda gübreler ve kimyasallarla ot yetiştiriyorlar, çimleri kesip ahıra getiriyorlar ve onu ineklere veriyorlar. Buna da çimle beslenmiş diyorlar. Bahsettiğimiz şey bu değil. İnekler yılın çoğu zamanı gün ışığında, merada olmalı. İnek sütü bu ineklerdeki organik, gerçek hijyen uygulamalarını takiben sağılırlar.Biz bu sütü pastörize etmiyoruz, çiğ tüketiyoruz. Çünkü herhangi bir hayvanın sütü canlıdır – insanınki dahil- kırmızı kan gücreleri çıkarılmış olanrak kadının beyaz kanıdır. Aktif bağışıklık hücreleri ,beyaz kan hücreleri , aktif hormonlarla, aktif nörotransmitterlerle, aktif proteinlerle, enzimlerle, vitamin ve minerallerle doludur. Yapısı karmaşıktır ve canlıdır, içinde enerji vardır. Onu tükettiğiniz zaman laktoz reaksiyonununz olmaz. Çünkü çiğ süt laktaz adı verilen bir enzim içerir. Bu bizim için laktozu sindirir. Ama sütü pastörize edersek onu öldürürüz. Ölü bir üründe laktaz yok edilmiştir ve böylece insanlar laktoz intolerans olur. Bebeklik döneminden sonra hepimizde laktoz intoleransı vardır çünkü laktaz üretimimiz durdu. İnsanlar bebeklikten sonra laktaz üretmezler. pastörize edilmiş Pastörize olsa bile sütü çok iyi sindiremeyen insanların laktozu parçalayan yararlı bakterilerden oluşan kolonileri vardır. Bunlar genellikle E.coli dir. E.coli nin faydalı türleridir. Onlar bizim için laktozu parçalar ve aynı zamanda başka tür bakteriler de vardır. Fakat insanların büyük bir kısmının bu mikropları yoktur ve o nedenle bu insanlarda laktoz intolerans görülür. Çiğ süt içmeye dönüş yapan ve reaksiyon yaşamayan pek çok insan biliyorum. Laktozu sindirebiliyorlar. Fakat GAPS hastalarında, anormal flora ile dolu bir bağırsakları olduğu için, laktoz çift şekerdir. Orada iki molekül vardır. Galaktoz ve glukoz, birbirine bağlanmıştır. Onları ayırması gereken bağırsak duvarıdır. Bağırsak duvarındaki hücrelerdir. Ancak GAPS hastalarında bu hücreler hasar görmüştür. Bu nedenle bu parçalama işini yapamazlar. Bu çift şeker bu nedenle emilemez – ancak parçalanmalı - ve Candida, Clostridia, Proteus, vb için çift şekerler mükemmel bir besindir. Bunlar içinde beslenirler, çoğalırlar ve onu toksinlere dönüştürürler. Bu yüzden GAPS lı insanlar için iyileşene kadar yaptıklarımız tam olarak şudur; evde çiğ sütü mayalamaktır(fermente etmektir). Bakteri ekleriz, kefir veya yoğurt yaparız. Evde 24 saat içinde kefir veya yoğurt yaparız. Bu bakteriler şekeri sever; bu işi bizim için yaparlar. Laktozu galaktoz ve glukoza dönüştürürler. Bu işi bizim için yaparlar. Onları yerler. Bu nedenle fermente çiğ süt ürünleri gerçekten de laktoz içermeyen ürünlerdir. Ve içerdikleri yararlı mikroplarla yani probiyotik özellikte olmasıyla ve içinde sindirim sistemi için en iyi antiseptiklerden biri olan laktik asitbulunmasıyla çok faydalıdırlar. Kefirinize veya yoğurdunuza gelen laktik asit tüm patojenleri öldürür, kandidayı vurur, solucanları vurur. Tüm zararlıları ortadan kaldırır ve onları faydalı mikroplar ile ikame eder.  Benim favorim kefirdir. Çünkü kefir binlerce yaşında ve yavaşça elden ele geçti. Müslümanlar Hz. Muhammed’in onu ümmetine kendisinin verdiğini söyler. Bu efsanesidir. Kefir karnabahar görünümünde 200 den fazla mikropla iç içe küçük bir biyofilmdir. İçinde mantarlar, faydalı mantarlar, faydalı virüsler, faydalı bakteriler vardır. Her şeyin faydalısını içerir. O küçük karnabaharı süte döktüğünüzde 24 saat içinde onu kefire dönüşür. Sonra kefiri süzgeçten döktüğünüzde küçük kefir organizmalarını yakalarsınız. Bu taneler üzerine taze süt ilave ettikçe sizin için sürekli çoğalacaklardır. Sürekli büyüyecekler ve büyüdükçe arkadaşlarınızla da paylaşabilirsiniz. Ve sindirim sistemi için bu çok güçlü bir probiyotiktir. GAPS beslenme protokolünde biz sebzeleri de fermente ederiz ve evde pek çok et suyu (meat stock) yaparız. Eğer büyükannenizi düşünürseniz mutfağına gittiğinizde hep bir tenceresi vardır. Kemikler asla atılmaz çünkü kemikler en iyi et suyunu ve kemik suyunu üretirler. Kemikleri bir parça et ile birlikte bir kabın içerisine koyarız , kasaptan kimsenin almak istemediği tüm küçük parçaları içine atarız, bir parça tuz , biber ile birlikte 2-3 saat içinde et suyunuz hazır olur. Bu oluşan bulyon, sıvı kesinlikle sindirim sisteminiz, eklemleriniz, beyniniz, bağ dokunuz için iyileştirici bir maddedir. Çünkü o kollajendir. Saf kolajendir. Vücudunuz için kullanıma hazırdır. Vücudumuzun 1/3 ü kollajen olduğu için vücudumuzu yeniden inşa etmek için kullanılacaktır. Gün boyunca ne kadar çok bulyon içilirse iyileşme de o kadar hızlı olacaktır. Biz içtiğimiz her et suyu bardağına bir kaşık kefir koyarız. Böylelikle probiyotikler içeri girer. Bu et suyu ve kemik suyu ile çorbalar yaparız. Bunlar çok önemli şeylerdir. Kemik suyunu yaptığımız kemiklerin etrafında jelatin dokusu, ligamentler yani bağlar, eklem kapsülleri, kemik iliği  olmalıdır. Bunu adeta bir köpek gibi ısırırız. Onun her küçük zerresini yeriz. Çünkü kemikten yonttuğunuz o ağız dolusu bağ, bir sürü para ödediğiniz o on kavanoz kollajen takviyesine eşdeğerdir. Üstelik en iyi sindirilebilir formda olu, eklemlerinizi yeniden oluşturacak, kaslarınızın yapısını yeniden inşa edecek ve bağırsak duvarınızı yeniden inşa edecek. Kemik iliği insan vücudu için mutlak bir balsamdır. Yani kemikleri pişirdiğimizde, ahşap doğrama tahtası üzerinde kemiğe çarpmak önemlidir. Kemik iliği düşecek. Onu yiyin. Bunu çocuklarınıza verin. Bu yüzden gıda endüstrisi bu gezegende görünmeden önce, süpermarketler bu gezegende görünmeden önce var olan ve insanların kullanmaya aşina oldukları geleneksel yemek yeme alışkanlıklarına geri dönüyoruz. Bu yemekler sadece iyileştirir. Bütün tarifler kitabımda mevcut, web sitemde de pek çok tarif var, bunlara göz atabilirsiniz. Bu çok basit bir diyet ve bir kez bunu uygulamaya başladığınızda daha önceki beslenmenize dönmek istemeyeceksiniz. İnsanlar dönmezler çünkü bunu uygularken iyi hissederler. Çocuklarınız gürbüz, zeki, güçlü olur, hasta olmazlar, soğuk algınlığı yaşamazlar, ailede problem olmaz.

(İzleyici yorumu Paul) Açıklamalarınız için çok teşekkür ederim. Sadece söylediklerinizi pekiştirebilirim. Kitabınızı okuduğumdan biliyordum ve bunu denemek istedim. GAPS diyetini 7 aydır yapıyorum ve çok memnun kaldım. Kendimi çok daha güçlü ve temiz hissediyorum Kitap çok iyi yazılmış. Gerçekten sadece okumalısınız o zaman kendiniz yapabilirsiniz. Elbette çok hasta değildim ya da bu yüzden ihtiyacım olmadı ama denemek istedim. Ve devam edeceğim çünkü çok daha iyi hissediyorum. Ön şart kaliteli malzemeler doğru malzemeler almak .sonrasında yapılması gerçekten çok kolay. Sadece sağduyunuzu kullanın. Çok teşekkür ederim.

Sadece Paul un söylediklerini vurgulamak istiyorum. Yemeğinizi süpermarketten satın almayın lütfen. Yiyecek almak için iyi yerler değiller. Bu dünyada gerçekten doğru yiyecek üreten gerçek çiftçiler var. Bu çiftçilerin hepsi mücadele ediyor, hayatta kalmaları çok zor. Çünkü hükümetler onları desteklemiyor. Batı hükümetleri endüstriyel tarımı desteklemektedir. Organik değil, doğal çiftçiler.

                                                        🎀   🎀   🎀   🎀   🎀   🎀
BONUS : 3 videoda anlatılan temel bilgiler üzerine aşağıdaki Holistik Akademi Seminer videosunu da izlemenizi öneririm. GAPS konusunu pekiştirmenize ve daha iyi anlamanıza yardımcı olacaktır. Gerçekten değerli bilgiler içeriyor.



Sağlık dolu günler dilerim, sevgiler. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum Kuralları:
-Lütfen reklam ve tanıtım içeren yorumlar yapmayınız.
-Küfür ve hakaret içeren yorumlar yapmayınız.
-Sadece konu ile ilgili yorumlara cevap verilir.