Sağlığını Korumayı Öğren: Ekim 2018

31 Ekim 2018 Çarşamba

LYME SERİSİ-4.BÖLÜM: VİRÜLANS (ÖLDÜRÜCÜLÜK) NEDEN ÖNEMLİDİR?



LYME serisinin 4. bölümün konusu Borreliayı diğer patojen bakterilerden ayıran en önemli özellik olan virülans hakkında bilgi veriyor yazar. Borrelianın ne derecede hayatı tehdit eden bir bakteri olduğunu öğreniyoruz. Daha anlaşılır olması için ilk üç bölümü okuduktan sonra bu bölümü okumaya geçmenizi öneririm. 


20 Ekim 2018 Cumartesi

ANDY CUTLER ŞELASYON PROTOKOLÜ - GİRİŞ

Ağır metal şelasyon işi apayrı bir dünya. Bu konuyu araştırırken yolum Andy Cutler ismi ile kesişti. Protokol ile sağlığına kavuşan pek çok insan olması nedeniyleAndy Cutler ne diyor kulak vermek istedim. Kendi kendinize uygulamanızı önermem. 

Bu sefer protokolü genel hatları ile anlatan kısa bir video hazırladım.

Fikir vermesini umuyorum. İyi seyirler.

Bilgilerin kaynağı Andy Cutler Facebook Grubu : https://www.facebook.com/groups/acfanatics/

19 Ekim 2018 Cuma

LYME SERİSİ-3.BÖLÜM : BORRELİA BURGDORFERİ VE CO-ENFEKSİYONLAR



Yeniden merhaba,

Dr. Bill Rawls ın web sitesinde yer alan makaleleri bölüm bölüm çevirmeye devam ediyorum. Bu çevirileri yapmak benim için bir çılgınlık aslında ama en azından ne kadar olursa diyorum. Özellikle ilerleyen bölümlerde tedaviye özgü kısımlar için sabırsızlanıyorum. Hem antibiyotik tedavisine hem de bitkisel tedaviye değinmiş Dr. Rawls. Bu bölümde ise Dr. Rawls Borrelia yı daha derinlemesine incelerken diğer yandan da Babesia, Mycoplasma, Bartonella, Ricketttsia, Chlamydia, Ehrlichia gibi diğer olası coenfeksiyonlara ve lyme gerçeklerine değiniyor. İlk iki bölümü okuduktan sonra bu bölümü okumaya geçmenizi öneririm. 

17 Ekim 2018 Çarşamba

Klinghardt 2018




Kendisi de bir lyme hastası olan Scot Forsgren in hazırlayıp yönettiği BETTERHEALTHGUY lyme a dair bulabileceğiniz en bilgi dolu sitelerden birisi. Oku oku bitmiyor; dinle dinle bitmiyor;  izle izle bitmiyor. Eylül ayında gittiği Klinghardt konferansından aldığı notları bu linkte yayınlamış ben de Türkiye’deki lyme hastalarına fayda sağlaması niyetiyle Scott tarafından alınmış maddeler halindeki kısa kısa notları bu gönderimde çevirip yayınlayacağım.

Klinghard’ın söyleşilerinden alınan maddeler halindeki bu tarz notlara bayılıyorum. Kendimde iyileşme sürecinde Klinghardt ın tavsiyelerinden satır aralarını deşifre ede ede epey yararlandım. Hatta beni parazitlere ve ağır metallere karşı ilk uyandıran Klinghard’ın bakış açısıydı. Hala daha ağzından çıkan minik ipuçlarının izini sürerim. Örneğin o söyleşisinde glifosat der gider onun detayına bakarım; retrovirüs der onu kaldırınca altından çıkan şeyler beni bambaşka bilgilere götürür. Bir nevi iz sürüyorum. Klinghard’a bloğumda epey yer verdim. Diğer ilgili postlar için aşağıdaki bağlantılardan yararlanabilirsiniz.




Yine uzun bir yazı olacak. Hazırsanız başlıyoruz 😏

11 Ekim 2018 Perşembe

LDN (LOW DOSE NALTREXONE) NEDİR VE LYME TEDAVİSİNDE KULLANILABİLİR Mİ?


LDN, yani düşük dozlarda uygulanan Naltrekson, Lyme tedavisinde adını sıkça duyduğumuz bir yardımcı ilaçtır. FDA onaylıdır. Blogumda yer yer bahsettim ve artık tek bir başlık altında bahsedilmeyi fazlasıyla hak ediyor. LDN aslında sadece Lyme’ da değil haşimato, fibromiyalji, lupus, romatoid artrit, MS , ALS, otoimmün hepatit, otizm, Alzheimer hastalığı, Parkinson Hastalığı, cilt hastalıkları, Chron hastalığı, IBS, kronik yorgunluk sendromu, çölyak ve hatta kanser gibi pek çok otoimmün hastalığın tedavisinde LDN kullanımının yeri vardır. LDN nin endorfin seviyesini yükselttiği, bu yolla da immün sistem üzerinde dengeleyici bir etki yaratarak enflamasyonun düzelmesine katkıda bulunduğu ve bu etkilerinden dolayı düşük doz naltreksonun çeşitli otoimmün hastalıklarda çok başarılı sonuçlar sağladığı bilinmektedir. Yan etkisi oldukça azdır. Yan etki yaşandığında da sıklıkla doz iyice düşürülerek tamamen ortadan kaldırılabiliyor. Bu nedenle denemeye değer bir yardımcı tedavi metodu.

Bu nedenle bugünkü yazımda önce Marty Ross’un kendi sitesinde (www.treatlyme.net) yayınladığı LDN hakkındaki makalenin Türkçe çevirisine yer vereceğim. LDN nin ne olduğunu, nasıl çalıştığını, arkasındaki bilimi anlamak açısından güzel bir makale. Ardından LDN hazırlanması ile ilgili olarak öğrendiğim birkaç noktayı yazıma ilave edeceğim.

9 Ekim 2018 Salı

DR GABOR MATE - KRONİK HASTALIKLAR TESADÜFİ DEĞİLDİR !!


Yeniden merhaba,


Şimdiye kadar sıklıkla hastalıkların biyolojisini, kimyasını, sebeplerini, organlar bazında etkilerini, tedavi metotlarını, doktorların yaklaşımlarını, alternatif yaklaşımları vb bloğumda paylaştım. Bugün ise sizlere hayranlıkla izlediğim ve izledikten sonra müthiş bir aydınlanma yaşadığım bir videodan bahsetmek istiyorum. Bu videoda Dr Gabor Mate çok özetle kronik ve otoimmün hastalıkları bulunan insanların tesadüf eseri kronik hasta olmadıklarını anlatıyor. Hastalıkların kökenine iniyor. O nedenle başta Kanser veya MS, ALS, lupus, romatoid artrit, tiroid, ankilozon spondolit vb otoimmün olarak tabir edilen kronik hastalığı olan herkesin ekrana kilitlenerek izlemesi gereken bir video. Lyme açısından baktığımızda da bu spiroket bakteri neden bazılarında hastalık yaparken diğerleri kaya gibi sağlam hiç bir şey olmuyor sorusuna da cevap içeriyor. Ve tabi ki tedavi sonrası lyme ın yeniden nüksetmesini istemiyor isek nelere dikkat etmemiz gerektiği açısından da.

İngilizce bilmeyenlerin bu videoyu ıskalamasını istemedim. O nedenle elimden geldiğince dr un anlattıklarını çevirdim.  Ancak yazılı bir metni çevirmek nispeten kolay sayılır da videoyu çevirmek biraz zorluyor. O nedenle cümle cümle bir çeviriden ziyade anlam çevirisi yapmaya çalıştım.

6 Ekim 2018 Cumartesi

LYME SERİSİ-2.BÖLÜM : ISIRIKTAN SONRA:LYME HASTALIĞI VE KENELER


Bill Rawls Lyme hastalığı serisinde yayınladığı 2. makalede yine kene, borrelia ve konak ilişkisi arasındaki bağlantıyı anlatmaya devam ediyor. Bir kişi kene tarafından ısırıldıktan sonra neler oluyor, borrelia nasıl oluyor da bazı insanlarda hastalığa sebep olurken kimisi asemptomatik kalabiliyor bunları öğrenmek için okumaya devam. 🔐 Tabi ki bu kısımın daha iyi anlaşılması için ilk bölümün de okunmasını tavsiye ederim.

3 Ekim 2018 Çarşamba

LYME SERİSİ-1.BÖLÜM : LYME HASTALIĞI VE BORRELIA BURGDORFERI

Özellikle lyme ile yeni tanışanların kafası çok karışık. "Lyme diye bir hastalık gerçekten var mı, varsa neden testlerde çıkmıyor, testlerde çıkmasa bile aslında yine nasıl var olabiliyor, böyle bir hastalık mı olur,  bütün bunlar bir uydurmaca mı, yani yıllarca yapılan MS tedavisi çöp müydü, yıllardır esas düşmanımı tanımamış mıyım, lyme dan iyileşen var mı, hastalık var doktor nasıl yok,  lyme aslında dış mihrakların oyunu mu, bu işte bir bit yeniği var, para tuzağı bunlar, lyme yok aslında candida bunlar..." minvalinde onlarca soru / görüş ile karşılaşıyorum. 

Bizi bilgilenmek kurtaracak arkadaşlar. Kaynak taramak, okumak - araştırmak, yenilikleri yeni yayınları, yabancı grupları takip etmek, sürekli güncel kalmak, yabancı doktorları izlemek, sosyal medyanın nimetlerinden faydalanmak ancak bizi A noktasından B noktasına taşıyabilir. Yoksa bir kısır döngü içerisinde acı çekerek gittikçe yaşam kalitemizden feragat etmek zorunda kalabiliriz. Kimsenin böyle bir süreç yaşamasını ve çaresiz kalmasını istemem. Uzun yazıları okumaktan yılmıyorsanız, neyle uğraştığınızı didik didik irdelemek cesaretini gösterebiliyorsanız doğru adrestesiniz. Her lyme hastasının her şeyden önce lyme ı anlaması, bakterinin doğasını öğrenmesi ve diğer hastalık etmenlerini kavraması gerektiğine inanıyorum. Çünkü lyme bir bakteri hastalığından daha fazlası.Bu konuda  Bill Rawls'ın Unlocking Lyme kitabı ve web sayfası oldukça güzel kaynaklar.  Kitabını herkesin okumasını dahası bir yayın evinin çıkıp kitabın Türkçe baskısını yapmasını dilerim. Bloğumdaki ilk postumda aslında bu kitaptan ve içeriğinden epey bir bahsetmiştim.