Sağlığını Korumayı Öğren: Şubat 2019

21 Şubat 2019 Perşembe

HAFIZA İÇİN BİBERİYE (ROSEMARY) YAĞI KOKLAYIN !!


"En canınızdan bezip 'Benden bu kadar,' dediğiniz anlarda, bir oyunbozan çıkar ortaya. Kendinizi yok etmeyi, en azından yok saymayı düşündüğünüz bir anda, birisi bir kahve ısmarlayıverir ve bir kahveye fit olup, yaşama devam etmeye karar verirsiniz. Değişen bir şey yoktur tabii ve bu kimse yeni biri de değildir. Bu, iyi niyetli olduğu sanılan, o anda yaptığının farkında olmayan insanlar yüzünden yüzlerce intihar önlenir; yüzlerce kopuk yaşam, çürük de olsa yaşamımızın rengine uymayan renkte iplikle dikilir." diyor Şule Gürbüz Kambur’da. Altını iki kez çiziyorum bu paragrafın -edebiyat çok güçlü bir araç.


Benim blog yazma amacım da aslında bu. İğnedeki o ipliklerden biri olabilmek. Belki burada yazdıklarımın uyandırdığı tek bir yankı iyileşme yolunda birilerine ufacık bir katkı sağlar. Biliyorum ki bu bloga otizmli çocuğu için şifa arayan bir anne de uğruyor, ALS tanısı almış annesini iyileştirme çabası içerisindeki evlat da uğruyor, en kritik öğrencilik yıllarını beyin sisiyle, ağrılarla geçiren üniversite öğrencisi de, yanlış tedavilerin dibine vurmuş geri dönüş mümkün müyü arayanlar da uğruyor, genç olarak girdiği hastalığın içinde ihtiyarlayıp çıkanlar da uğruyor..O nedenle umarım birilerinin iyileşmeye dair inancını tazeler burada bahsettiklerim. Bu aralar soundcloudda çok severek bir podcast dinliyorum Farkındalık Arası. Bana iyi geliyor. Kendinizi sıkışmış hissettiğinizde bir göz atmanızı öneririm. 

20 Şubat 2019 Çarşamba

YALNIZLIK KRONİK HASTALIKLARI TETİKLİYOR


"Kendimi okyanusun ortasında kalmış küçük bir kayık kadar yalnız ve boş hissediyordum. Ama umutluydum. Birilerinin, bir şeylerin gelip ruhumu dolduracağına, bir gün mutlaka karayı göreceğime inanıyordum.
diyordu Hüsnü Arkan bir kitabında. 
Aşağıdaki videoyu izleyince aklıma geldi bu satırlar.  

17 Şubat 2019 Pazar

LYME DETOKSİFİKASYONUNUN ABC Sİ


Lyme ile mücadelede patojenleri öldürmek savaşın sadece yarısıdır. Detoks ise Lyme ile savaşmanın hayati bir parçasıdır. Bu gönderide tiredoflyme sitesinde yayınlanan detoksla ilgili çok önemli bilgiler veren ve farklı bir vizyon sağlayan bir makaleyi çevirerek paylaşacağım. Bu gönderideki makaleyi okumanın yanı sıra detoksla ilgili daha önce yayınlamış olduğum 👇şu makaleleri de okumanızı öneririm.

Keyifli okumalar.

11 Şubat 2019 Pazartesi

LYME SERİSİ-13.BÖLÜM : BİTKİSEL LYME TEDAVİSİ-GİRİŞ


13. Bölüm ile adım adım bitkisel tedaviye giriyoruz. Bu bölümde derlediğim makaleler ile bitkisel tedavi ile medikal tedaviyi kıyaslıyor; bitkisel tedavinin neler sunabileceğini, avantajlarını, kanıtını aktarıyor olacağım. Bu makale; bitkisel tedavi prepatlarının çeşitlerine değiniyor. Uçucu yağ nedir, ekstrat nedir bunları merak ediyorsanız, bitkilerin antimikrobiyal özelliklerine ilgi duyuyorsanız bu bölüm tam size göre.13. bölüme geçmeden önce daha iyi anlayabilmek için okumadıysanız diğer lyme serisi makalelerini de okumanızı öneririm:

8 Şubat 2019 Cuma

GEÇİRGEN BAĞIRSAK SENDROMU VE L- GLUTAMİNE



Geçirgen bağırsak sendromu (Leaky Gut Syndrome), milyonlarca insanın mücadele ettiği ve aslında farkında olmadığı hızla artan bir durumdur.

Geçirgen (sızdıran) bağırsak sendromunun adına bakarak sadece sindirim sistemini etkilediğini düşünebilirsiniz, ancak gerçekte diğer birçok sağlık sorunlarına yol açabilir. Çünkü BAĞIŞIKLIK SİSTEMİMİZİN büyük bir kısmı - yaklaşık %80 i -bağırsaklarda yer alır. Yani bu şu demek: bağışıklık sisteminiz ile ilgili şüpheleriniz var ise ibreyi bağırsaklara çevirmek doğru olacaktır.

Geçirgen Bağırsak Sendromu pek çok hastalığın kökeninde yer alıyor. Araştırmalara göre, Gıda İntoleransı, Alerjiler, Enerji Düşüklüğü, Eklem Ağrısı, Romatoid Artrit, Çölyak, Egzama, Sedef, Migren, Hashimoto, Tiroid Hastalıkları, Yavaş Metabolizma, Tip 1 Diyabet, Nörolojik Hastalıklar, Multiple Skleroz, Crohn Hastalığı, Ülseratif Kolit, Astım, bipolar, Depresyon, Ankilozan spondolit vb otoimmün hastalıklar aslında geçirgen bağırsak semptomlarınızın ilerlemiş bir aşaması olabilir ve bu hastalıkların tedavisinde bağırsak onarılmalıdır.


Öncelikle Geçirgen ya da Sızdıran Bağırsak Nedir?
Bağırsak iç çeperini oluşturan hücrelerin enflamasyon (iltihaplanma) nedeniyle “sızıntı” yapmaya başlamasıyla oluşan bir sendromdur.